IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Драги изглежда напуска Франкфурт в точния момент

Нищо чудно ЕЦБ да е достигнала точка, след която политиките му ще бъдат по-успешни без самият той да е начело

08:20 | 04.10.19 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Марио Драги изглежда сдава поста си в подходящото време. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Марио Драги изглежда сдава поста си в подходящото време. Снимка: Ройтерс

Последна актуализация: 08:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
Blueberry
преди 4 години
Данъчната политика в ЕС се провежда чрез ЕЦБ, а не чрез правителства и парламенти, които рискуват да насочат недоволството към себе си и рискуват да дойдат крайни евроскептици. С печатането и тези безумно ниски лихви е фактически невидим данък за всички в ЕС (дори тези извън зоната). И това крепи ЕС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
Иван Митев
преди 4 години
Европейската централна банка (ЕЦБ) ползва неправилен модел за емитиране на евро. При наличие на грешката, при бездействие и всякакви действия на ръководството на ЕЦБ в Европейския съюз (ЕС) е с нарастващи щетиПри създадената обстановка, колкото повече ЕЦБ помага за европейски икономически растеж толкова ЕС е с повече щети. При достатъчно време Марио Драги ще е с определеност за съществен приносител за катастрофална европейска криза.ЕС е жертва на грешката на ЕЦБ.Устойчивият прогрес на ЕС е възможен, когато ЕЦБ правилно емитира евро.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 6
крас
преди 4 години
Голяма сделка между Германия и ЕЦБ, при която Берлин увеличава фискалния стимул, а ЕЦБ намалява количественото облекчаване едва ли ще бъде осъществена.ГЕРМАНИЯ СЪЗДАВА ПАРАЛЕЛНА СТРУКТУРА НА ЕЦБ И СЕ ГОТВИ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ТОЗИ НАЛАГАН Й ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА ДИКТАТ ВОДЕЩ ДО СРИВ НА ИКОНОМИКАТА Й!!Проблема с БРЕКЗИТ ще е нищо в сравнение с това което ГЕРМАНИЯ ще поднесе на европейските си колеги дърпащи с РЕШЕНИЯТА НА ЕЦБ немската икономика към пропастта.Приетата в ЕС като модел СОЛИДАРНАТА ОТГОВОРНОСТ е НАЙ ВИСША ФОРМА НА БЕЗОТГОВОРНОСТ, при която едни ядат и пият , а ГЕРМАНИЯ ПЛАЩА!!Сори , но този филм няма да го бъде. Тези отживели разбирания за разпределение на отговорностите и превръщането им от ПЕРСОНАЛНИ в КОЛЕКТИВНИ се стига до процес на разпад, който касае не само ГЕРМАНИЯ , но и ЕВРОПА. ВРЕМЕТО НА КОЛЕКТИВНАТА ОТГОВОРНОСТ И ПАРАЗИТСТВАНЕТО ПРИКЛЮЧИ . Мисля, че Лагард още не е осъзнала какви процеси вървят в ГЕРМАНИЯ и как за най голяма изненада на нея и приятелката и Меркел в един хубав изборен ден може да се окаже, че в ГЕРМАНИЯ Е ПОБЕДИЛ НАЦИОНАЛИЗМА В ОСНОВАТА НА КОЙТО СТОИ ЕДИНТИЧНОСТТА , а не понятия за РАВЕНСТВО , БРАТСТВО НА НАРОДИТЕ. ЛАГАРД МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ ПАРОДИЯ НА ЖАНА ДАРК.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 4
Whitestar
преди 4 години
След години политика на повече разходи, обусловена от настоящия шеф на ЕЦБ, е добре да се премине към по-консервативен подход, дори ако Германия не направи нищо за това! Време е резултатите от досегашната политика вече да са на лице и това да е възможно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 27 rate down comment 1
Mohave __
преди 4 години
Голяма заблуда е да се мисли , че Драги е измислил или наложил нещо . Политиката на ЕЦБ не се определя от нейния председател .Фактът , че на Лагард и се налага да води същата политика , означава точно това . И Вайдман да беше избран , пак щеше да е същото . Задкулисието е много голямо .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още